2012. október 27., szombat

En guete!

Mivel elfelejtettem vinni a lecsobol, ki kellett valamit talalnom vacsorara. Eszembe jutott az egyik kedvenc svajci eledelem, a Kaeseschnitte! Agi talan meg emlekszik is ra. Nagyon egyszeru es finom ennivalo, es csak kenyer, tojas, sajt es szaraz feherbor kell hozza. Ezt mindenki kedve szerint bovitheti es izesitheti.

Eloszor is fel kell torni a tojast es osszekeverni. En harmat hasznaltam fel.
Ezutan sajtot reszelunk bele, csak annyit, hogy puha massza legyen, ha osszekeverjuk.
A svajciak altalaban intenzivebb izu-szagu 1000 eves sajtokat hasznaltak.

Nalam ez volt az alap es igy is jo lett.
DE: ami nagyon fontos osszetevo, az a feherbor. Nekem sajnos nem volt otthon, pedig az adja meg neki azt a tipikus savanykas "Kaeseschnitte-izt".
Ennel a lepesnel szabadjara kell engedni a fantaziat: lehet bele finomra vagott hagymat, uborkat, kolbaszt -ki mit szeret- keverni es soval, borssal, paprikaval, fokhagymaval, szerecsendioval fuszerezni. Svajcban tejet is tettek bele.

Kozben egy tepsibe szorosan egymas melle kenyerszeleteket helyezunk. A szarazabb kenyereket is jol fel lehet igy hasznalni. Megontozzuk egy kis borral, es 2-3 cm vastagsagban megkenjuk oket a masszaval. Sokan ezutan paradicsom-, uborka-, vagy ananaszkarikaval diszitik. Ezutan csak meg kell varni, hogy megsuljon. Nyammi.

Nincsenek megjegyzések: